Cila është një nga pyetjet më të urryera të intervistës? E kuptova që e dija përgjigjen, por gjithsesi e bëra googled dhe rezulton se "Më trego për veten tënde" është ndoshta pyetja më “e frikshme”.

A s'është çmenduri? Natyralisht do të thonim se nëse dimë aq sa duhet, duhet të jemi vetvetja. Në fund të fundit, kush më njeh më mirë se vetja ime?

Atëherë pse është kaq e vështirë dhe kaq e urryer? Ndoshta është diçka dërrmuese . Ne kemi pasur një jetë të tërë; kemi ulje, ngritje dhe ndryshime në rrugën tonë. Ka shumë që mund të shkojnë keq në përgjigjen tonë. Ne nuk duam të themi diçka të gabuar, të flasim shumë gjatë, të dukemi shumë të mërzitshëm ose të bëhemi shumë personalë.

Mos harroni, ka edhe shumë që mund të shkojnë siç duhet në përgjigjen tonë! Kjo është një mundësi për të shfaqur kush jeni.

Çfarë duhet të bëni:

 1. Përgatiteni përgjigjen tuaj para intervistes, shkruajeni, provojeni me një shok ose trajnerin tuaj të karrierës dhe praktikojeni që të rrjedhë natyrshëm.
 2. Filloni me një përmbledhje të shpejtë të mënyrës se si keni arritur atje ku jeni, duke hedhur një vështrim mbi tërë përvojën.
 3. Tregojuni KUSH jeni, çfarë ju SFIDON, çfarë sillni dhe çfarë DËSHIRONI të bëni. Ky është një vend i shkëlqyeshëm për t'i dhënë atyre njohuri për pikat tuaja të forta.
 4. Mbajeni në nivel të lartë dhe synoni për 30-60 sekonda. Ata gjithmonë mund të kërkojnë më shumë detaje.
 5. Qëndroni pozitiv. Nëse ju kanë pushuar nga një pozicion, qëndroni në atë që keni mësuar.
 6. Përshtatuni me dëgjuesin tuaj. Përgjigja juaj gjatë ekranit fillestar të telefonit me rekrutuesin mund të jetë më pak teknike sesa si mund t'i përgjigjeni asaj për menaxherin e punësimit.
 7. Shikoni ose dëgjoni për të dhëna që ata duan të kalojnë në pyetjen tjetër. Nëse ata janë duke parë shënimet e tyre, ata mund të jenë të gatshëm të flasin për diçka tjetër. 

Çfarë NUK duhet të bëni:

 1. Pyet ata se çfarë duan të dinë. Kjo ul besueshmërinë dhe aftësinë tuaj për të treguar veten.
 2. Flisni për familjen tuaj dhe / ose informacionin personal që nuk është i rëndësishëm. Unë e di që kemi dobësi për këtë, sepse ne duhet të sjellim tërë veten tonë në punë, dhe shpresojmë që familja është pjesa më e rëndësishme e jetës tuaj, por një intervistë nuk është koha ose vendi për të folur për fëmijët tuaj.
 3. Flisni për gjërat tuaja deri në parashkollor, përveç nëse ka një lidhje vërtet të rëndësishme me punën.
 4. I kaloni ato përmes çdo pune, çfarë keni mësuar dhe pse u larguat. Asnjëherë mos flisni keq për një punëdhënës të mëparshëm.
 5. Vazhdoni shumë gjatë ose jepni shumë detaje. Ktu nuk bëhet fjalë për një recitim të CV. Ata e kanë CV tuaj, kështu që mbajeni më shumë rreth asaj se kush jeni dhe se si ata mund të presin që ju të shfaqeni në punë.

Variacione:

Më trego për veten tënde "mund të vijë tek ju në mënyra të tjera, të tilla si" Më tregoni se si keni arritur atje ku jeni sot "," Më tregoni për prejardhjen tuaj ", ose" Pse duhet t'ju punësoj? " Kjo e fundit padyshim që kërkon pak përshtatje më të lehtë për historinë tuaj,dhe më të rëndë për përvojën përkatëse, pikat e forta, dëshirën për të punuar atje dhe atë që mund të jepni.

"Më tregoni përmes CV-së tuaj" veçanërisht nga menaxheri i punësimit, është një version i pyetjes me pak më shumë fokus në përvojën tuaj të punës dhe arsyen pse u larguat nga kompania juaj e mëparshme. Ende mbajeni të nivelit të lartë, punoni në atë që jeni dhe jini pozitivë.

Shembull:

Unë gjithmonë i kam dashur historitë dhe estetikën, kështu që marketingu dukej si një përshtatje e natyrshme për mua, dhe më pëlqen që marketingu më lejon të ushtroj anën time krijuese dhe analitike. Unë fillova në Elite Jobs International 6 vjet më parë si një administrator me kohë të pjesshme dhe u rrita në rolin tim aktual si Drejtor i Marketingut. Nuk kishte asnjë departament të marketingut kur fillova, dhe unë jam me të vërtetë krenar që e ndërtova atë nga e para. Më ka pëlqyer të shoh mënyrën se si përpjekjet tona të marketingut kanë ndihmuar biznesin të rritet. Unë besoj në atë që bën kompania, dhe qëllimi im është të sigurohem që të gjithë të tjerët të dinë për të, gjithashtu.

 

//elitejobs.org/wp-content/uploads/2021/02/LOGO-per-WEB-Transparente.png

Newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

sqAlbanian