"64% e gjeneratës Z do ta linin një punë që nuk arrin tj’u sigurojë mundësi zhvillimi profesional."
(January 2021 issue of TD Magazine, page 9)


Dikush kohët e fundit më kërkoi të flas me një grup drejtuesish për rëndësinë e zhvillimit të punonjësve. Unë thashë, “më trego më shumë!”, Dhe ajo vazhdoi të më tregonte të gjitha trajnimet që ata ishin të interesuar të ofronin brenda vitit të ardhshëm. Lista ishte mbresëlënëse, por ajo u trondit kur pyeta, "çfarë tjetër?" - ajo mendoi se po bënin aq shumë tashmë.

Si trajner dhe lehtësues, natyrisht, më pëlqen që organizatat dhe ekipet të përfshijnë në planet e tyre trajnime të tipit ”në klasë".

Por kur pyes, "çfarë tjetër?", Dua të them se ka kaq shumë mundësi të tjera që mund të përfshijmë në planet individuale ose organizative të zhvillimit. Konsideroni:

 • Mentorë
 • Trajnerë - të brendshëm * ose të jashtëm
 • Klube librash
 • Dreka ose kafeja me një drejtues ose ekzekutiv
 • Arsimi i lartë
 • Partneritet me një kolegj komuniteti ose shkollë tregtare
 • Certifikime
 • Drejtimi i projekteve të brendshme ose detyrave të zgjatura
 • Aftësitë teknike
 • Mundësitë për të fituar njohuri më të gjera të ndërmarrjes përmes programeve
 • Mundësitë për të fituar njohuri më të gjera të biznesit ose industrisë përmes konferencave

"56% e punonjësve thonë se nuk marrin asnjë mentorim ose trajnim nga menaxherët e tyre." .

(December 2020 issue of TD Magazine, page 17)


Pse është i rëndësishëm zhvillimi i punonjësve?

Arsyeja kryesore si për punonjësit ashtu dhe për punëdhënësit është se zhvillimi i punonjësve u mundëson atyre që të bëjnë punën e tyre më mirë. Kjo gjithashtu mund të çojë në rritje të pagës dhe mundësive për punonjësin për të përparuar - gjë që përfiton edhe nga punëdhënësi, sepse krijon mbajtje dhe angazhim më të mirë!

Gjithashtu mos harroni efektet anësore të këtyre mundësive shtesë të të mësuarit:

 • Më shumë vlerësim për kompaninë e tyre, e cila çon në më shumë angazhim, gjë që çon në mbajtje më të gjatë
 • Planifikim më i mirë i suksesit
 • Produktivitet më i lartë
 • Më shumë mundësi për punonjësit të ndajnë me të tjerët se si ata punojnë për një kompani të shkëlqyer

Çfarë po bëni ju ose organizata juaj për të mbështetur zhvillimin e punësimit? Çfarë tjetër mund të bësh? Elite Jobs International mund të ndihmojë - na kontaktoni për më shumë informacion se si mund të punojmë me ju ose ekipin tuaj për të hartuar një plan zhvillimi të punonjësve që shkon përtej trajnimit!

//elitejobs.org/wp-content/uploads/2021/02/LOGO-per-WEB-Transparente.png

Newsletter

Enter your email address here always to be updated. We promise not to spam!

sqAlbanian